Kinderen en uitvaart

Kinderen en uitvaart

Kinderen kunnen in hun jonge leven al te maken krijgen met de dood. Bijvoorbeeld als hun moeder, vader, broer of zus, opa of oma, vriend of vriendin, overlijdt. Ik vind het daarom belangrijk om speciale aandacht aan kinderen te besteden, op een manier die passend is, zodat voor hen het verlies tastbaar en begrijpelijk is. 

Kinderen hebben hun eigen belevingswereld en eigen vragen. Ze kijken hoe volwassenen omgaan met de dood en met afscheid nemen, en volgen dat voorbeeld. Ik wil als volwassene laten zien dat de dood niet eng of beladen is en hen liefdevol betrekken bij wat er gebeurt. Ik zal ze tijd en ruimte geven om vragen te stellen en aandacht geven voor hun gevoelens. Het geeft kinderen vaak een goed gevoel als ze nog iets kunnen doen voor diegene die overleden is.

“Kinderen kunnen vaak meer aan dan wij denken, juist als ze niet buitengesloten worden”

Dat kan bijvoorbeeld door het maken van een tekening zijn, het beschilderen van de kist, een speciaal liedje zingen…. 

Vraag aan het kind of het zelf ideeën heeft over wat hij of zij wil doen. Er  kunnen verrassende antwoorden komen!

Kinderuitvaart

Een kind verliezen als ouder, is het ergste wat je kunt meemaken.
Ineens sta je voor een niet te bevatten opgave om het afscheid van je kind te regelen, terwijl je intens verdrietig bent. Er komt ineens zoveel op je af.

“Liefdevolle en persoonlijke begeleiding vanuit het hart”

In deze periode ben ik er voor je, denk ik met je mee en laat ik zien dat bijna alles mogelijk is. Hiervoor nemen we alle tijd en doen we niets overhaast. Stap voor stap geven we vorm aan het afscheid, waarbij ook eventuele andere kinderen in het gezin nauw betrokken zullen worden. Ik ontzorg je, zodat er ruimte is voor verdriet en afscheid nemen.

Samen maken we een blijvende herinnering, waarbij teruggekeken kan worden op een mooi, persoonlijk, uniek en liefdevol afscheid van je kind.

Ik verzorg uitvaarten van (niet levensvatbaar gebleken) baby’s, kinderen, tieners en jong volwassenen.

Wil je meer weten over een uitvaart bij kinderen of tieners? Of heb je een andere vraag? Neem gerust en vrijblijvend contact me op.