Condoleance

Matthijs Koopmans

 19 oktober 1978   02 april 2020

"La vita è bella"

Helaas zal het afscheid in besloten kring plaatsvinden. Wij vinden het heel fijn, als jullie een persoonlijke boodschap of een mooie herinnering over Matthijs willen achterlaten, zodat we deze herinneringen altijd kunnen nalezen.

Uw persoonlijke condoleance

Mevrouw Ellen Draaisma
Lieve Matthijs, voor ons ben je onlosmakelijk verbonden aan een vrolijke tijd in Franeker, mooie weekenden Lowlands en vakanties naar Vlieland. We hebben mooie avonturen beleefd. Rust zacht.
En voor je gezin, familie en goede vrienden, heel veel sterkte
Liefs Ellen en Jaap
02 mei 2020
- Sander, Vera, Sven, Finn en Bjorn
En toen was het ineens april...
Lieve Matthijs,
Wat een strijd heb jij gestreden. Nu is het strijden voorbij...
Rust zacht.
Sander, Vera, Sven, Finn en Bjorn
25 april 2020
Mevrouw Afra van der Vorm-Geerling
Dag lieve Matthijs, Zonder dat je het wist sta je al jaren op mijn bureau. In 2008 hadden wij samen een klas en op deze klassefoto hurk je nog. Wat hebben we een plezier gehad op de Opslach. En wat hielp je mij geweldig met de computerstress .Fijn dat ik je heb leren kennen en wat spijtig dat we je nu hebben moeten laten gaan. Wat zal je trots zijn op je familie! Dikke knuffel van Afra
15 april 2020
De heer A. Boll
Meester Matthijs was : Heel duidelijk, maar wel met veel humor naar de kinderen toe. Problemen waren er om opgelost te worden. Hij was een meedenker en heel betrokken bij school en bij het team. Een prima fotograaf en een uitstekende ICT-er. Hij was een fijne en een heel gewaardeerde collega. Albert Boll.
14 april 2020
Mevrouw Rixt Tolsma
Lieve Astrid, ik wens jou en je gezin de komende tijd veel sterkte toe. Je wist dat het eraan kwam, maar toch zal het een moeilijke beslissing zijn geweest om Matthijs los te laten.
Sterkte
Ook Fred, Daniella en Bas wens ik veel sterkte met dit grote verlies. Ik heb mooie herinneringen aan Matthijs. Zal hem ook nooit vergeten.
Lieve Madieke, Viggo en Kaj, wat zullen jullie je vader missen! Hij zal er vast altijd een beetje bij zijn, ook wanneer je in de spiegel kijkt.
Kus van Rixt!
13 april 2020
De heer Jan en Loes Lenstra
Lieve Astrid, Madieke, Viggo en Kaj
Wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte bij de verwerking van het verlies van Matthys
Liefs Jan en Loes Lenstra-Kuipers
10 april 2020
Mevrouw Mirjam
Matthijs,

Ik zag je naam in de krant... bekende naam en zelfde bouwjaar. Ik moest je kennen van vroeger
En idd , ik schrok van de foto, ja jouw “ kende” ik wel.
Jij en je broertje waren vroeger van die leuke alternatieve jongens.

Bij het lezen schrok ik nog een keer, mijn Matthijs is ook hard bezig om binnenkort Meester Matthijs te worden genoemd.

Heel veel sterkte voor je familie
X
09 april 2020
De heer De Boer
Gecondoleerd
09 april 2020
Familie Veldstra
Hee buurman! Hee buurvrouw! Dit zullen we van jou niet meer horen in onze straat. Samen praten over tech en gadgets is er helaas niet meer bij. Jij begreep dat “omdat het kan” voldoende reden is om met Linux en een Raspberry Pi iets te maken en dat dat geen groter doel na hoefde te streven.

We zullen je niet vergeten, met name jouw positiviteit en oprechte belangstelling. We wensen Astrid, Madieke, Viggo en Kaj heel veel sterkte toe.
Jelte, Carolien, Fenna en Lotte

“Wat je in je hart bewaart, raak je niet meer kwijt”
09 april 2020
Mevrouw Gerdien Vlieger
Wat verdrietig om te lezen dat jullie je lieve humoristische man en vader moeten missen. Ik heb een aantal jaren op de Opslach met Matthijs samen gewerkt, hij was altijd betrokken bij de kinderen maar ook met de leerkrachten en ander personeel....altijd in voor gekkigheid of een grapje. Astrid, Marieke, Vygo en Kaj ik wens jullie heel veel sterkte toe...
Liefs Gerdien
Van iemand houden is makkelijk,
Iemand missen is moeilijk,
Maar iemand vergeten is onmogelijk.
09 april 2020
Joke Doedens en Simone Haak
Lieve Astrid, Madieke, Viggo, Kaj, Fred, Daniëlla, Bas, Femke, Teuntje en Pollie
Wij wensen jullie veel sterkte met dit enorme verlies, we denken veel aan jullie. Koester de mooie herinneringen zoals wij ook doen. Toen wij vroeger met onze twee gezinnen in Franeker en Delft bij elkaar kwamen, Matthijs, Sara, Bas, Erik en Hidde; alle kinderen zo verschillend maar wat hadden we het goed! En later toen we een aantal dagen met elkaar in Cap Frehel kampeerden, Henk was er toen ook bij. Want er zijn ook zoveel dingen gedeeld; liefde, genieten, muziek, de natuur, de humor... Toen werd basis werd gelegd voor onze kinderen om vrije mensen te worden. Als er iemand is waarbij dat gelukt is, is het Matthijs. Onze held! ( via Betink.nl)

08 april 2020
Jan en Matzen
Dag Matthijs. We hebben vele herinneringen aan jou. Vaak indirect, vertelt door Fred en Daan.

De oudste is je geboorte. Naar buiten gezogen met de vacuumpomp wat een flinke punt op je hoofd opleverde. Maar voor Daan bleef moeders mooiste.

De oudste foto van jou die we hebben komt uit eind jaren zeventig. Hollanderstraat in Leeuwarden. Het was een stralende eerste Paasdag. Je genoot zienderogen.

Een dierbare herinnering zagen we ook weer langskomen bij je afscheid. Slapend op de fiets. Boudewijn de Groot schreef ooit: "Hoe sterk is de eenzame fietser, krom gebogen over het stuur, tegen de wind ..... Maar daar klopte weinig van. Het was prachtig weer, de eenzaamheid ver te zoeken en vrolijk trappend met de wind mee gleden de kilometers onder de wielen door. Het kind vond alles best, sliep achterop en miste al dat moois. En pa deed wat hij altijd doet, foto's maken. Eindeloos veel foto's maken. Zo belandde jij in een damesblad en werd je het slapende kind op de fiets.

Later heb je de reis op eigen kompas voortgezet. Op je afscheid hebben we kunnen zien en horen hoeveel jij ook voor anderen hebt betekend. Maar ook voor ons. Vaak indirect. Door de wijze waarop jij zeker het laatste jaar je leven leidde. Ga zo door, lieve Matthijs, waar je ook bent.

Astrid, Kay, Vigo, Madieke we wensen jullie sterkte op jullie reis zonder Matthijs.
(via Betink.nl)
08 april 2020
Sara Verweij
Mijn herinneringen aan Matthijs zijn van toen we kinderen waren. Mijn moeders, Joke en Simone, zijn bevriend met Freddy en Daniella. Ik heb een foto uit april 1992, ik ben 11 jaar en Matthijs 13. We zitten naast elkaar op de bank bij ons thuis in Delft. We doen samen een computerspelletje. We zitten zo dicht naast elkaar dat onze benen elkaar raken. Dit is uit praktische noodzaak: we moeten allebei het computerschermpje kunnen zien en allebei de knopjes kunnen bedienen. Maar ik herinner me nog goed dat ik het best spannend vond, dat dicht naast elkaar zitten: zo'n grote jongen, 2 jaar ouder dan ik, met zijn stoere zwartwit geblokte houthakkers blouse, zijn witte gympen die wel 10 maten groter leken dan die van mij, en zijn stekeltjes haar dat stijf stond van de gel. Dat was wel wat anders dan die twee kleine broertjes van me. Nooit heb ik gedacht dat ik hier, precies 28 jaar later, ook in april, over zou schrijven. Op deze plek, op deze manier. Matthijs, ik had je een zoveel mooier en gelukkiger lot gegund. Maar ik zal je herinneren. Het ga je goed. Veel liefs, Sara
08 april 2020
Mevrouw Sabine Tijsma
Jeetje ..mijn maag draaide me om als je ineens een bekende naam voorbij ziet komen. Matthijs, klasgenoot op de basisschool. Radiootjes bouwen in je pennenbak. Altijd vrolijk. Je broertje Bas die altijd speelde met mijn broertje... Familie, heel veel sterkte met dit enorme verlies. Veel te jong....
08 april 2020
Bodil och Edvin

Dear Matthijs, dear family!
We have followed you since you were very young and its heavy to know you are not around anymore. You had a strong will and always knew what was right or wrong.
You met your terrible illness so strong and still with a sence of humour.
You were a loving father so close to your children and I’m sure that impact of being loved so much will make them strong.
Dear family we send you all our love.
( via Betink.nl )
07 april 2020
Mevrouw Carina Buis - Pleizier
Mijn mooie herinnering aan Matthijs, is zijn humor en enthousiasme waarmee hij ons kwam helpen bij het festival Ypestock in Heiloo, waar wij samen het podium opbouwden. Hij kwam later ook bij Timmerdorp in Heiloo helpen in wijk groen. We hebben erg veel lol gehad. We hebben alleen via Facebook contact gehouden en toch raakt het mij diep. Lieve Matthijs, goede reis! Heel veel sterkte voor je gezin en familie.
Liefs, Carina
07 april 2020
Mevrouw Karlijn Habraken
Lieve geliefden van Matthijs!
Van harte gecondoleerd!
Ik heb samen met Matthijs de Pabo gedaan. Ik heb hem gelukkig, nadat ik 15 jaar in Suriname had gewoond, in oktober 2018 nog gezien. Ik was op bezoek bij Rixt, ook een studiegenoot van de Pabo. We zijn hem samen een bezoek gaan brengen toen hij een paar dagen voor de rust in een verpleeghuis was. Hij was net jarig geweest en was omringd door een hoop Tony Chocolonies... Lieve Matthijs! Wat een fijne gast is hij!! Sterkte voor jullie! LIEFS met dikke tranen en een hoop goede herinneringen van de Pabo-tijd. Karlijn.
07 april 2020
De Heer Hein en Klarie Joustra
DAG MATTHIJS
Wij hebben weinig woorden maar .....heel veel respect!
Astrid, Madieke Viggo en KAJ wensen wij heel veel sterkte en troost in deze moeilijke tijd
Dikke knuf van Hein en Klarie

07 april 2020
Familie RS de Vries
Matthijs, kerel!. En dan komt het toch wel hard binnen. Vroeger samen gehandbald, later kwam ik als vader je weer tegen bij De Opslach. Geen spat veranderd. Nog steeds goedlachs en altijd in voor een ‘ouwehoermomentje’.

Wij wensen je familie en anderen die je lief hebben heel veel sterkte toe.
07 april 2020
Familie John, Annelie, Malou, Micha & Ylva
Lieve Matthijs,

Nooit meer geklungel op het schoolplein omdat je pech had met je stoel, of dat je mij even tegen de hakken reed omdat het sturen even niet lekker ging!
Nooit meer je Tsjapseltje even in de plooi...
Nooit meer Heeeey Malou ben je daar weer.....
We hebben jullie een aantal jaren geleden leren kennen door onze fantastische dochters die al snel onafscheidelijk waren. Jullie huis werd Malou haar tweede thuis!! Wat zal ze jou gaan missen. Een man vol humor en doorzettingsvermogen, die alles uit het leven haalde. Nu was het genoeg maar wat zul je gemist worden! Altijd zoveel respect gehad voor hoe jullie het allemaal al die tijd geflikt hebben als gezin.
Lieve Matthijs we zullen goed op je mooie gezin passen.
Lieve Astrid, Madieke, Viggo & Kai en de rest van de familie heel veel sterkte!
06 april 2020
Familie Frank, Francisca, Stefano en Rafael
Lieve Matthijs, wat ben jij een dappere en moedige neef! Een held wat Bas ook zei. Jij ging door vol met humor voor jouw mooie gezin en dierbaren . En toen kwam de dag met het nieuws, dat jij niet verder kon. Maar wat is dat moeilijk en daar is kracht en moed voor nodig. Wij konden via de livestream jouw afscheid mee maken, dit met een lach en een traan. RIP lieve mooie Matthijs. Heel veel sterkte en kracht voor jullie allen. Voor altijd in jullie 💞💖 veel liefs Frank, Francisca, Stefano en Rafael
06 april 2020
Familie Roorda
Voor dit verdriet zijn geen woorden. Wat een enorm gemis.
Matthijs heb ik leren kennen als iemand die altijd zo goed met de kinderen om kon gaan en zulke leuke gesprekken met ze kon voeren. Bij het ophalen van de kinderen smeten de kids hun tassen op zijn schoot, vertelden hun verhalen enthousiast en vervolgens kon hij met de hele boel weer op naar huis. Hij heeft laatst nog even om het hoekje gekeken bij Deepgrooves, waar je je passie van muziek weer kon delen. De wijnen van wijhuis Critera , waarvan Matthijs samen met Astrid kon genieten in de avonduren. Het zijn zomaar een paar herinneringen.. we vergeten ze niet.
Lieve Astrid, Madieke, Viggo en Kaj, heel veel sterkte en kracht toegewenst,
Chris, Inge, Inez, Cas en Ward
06 april 2020
Truus en Johan

Ik heb je vanaf je geboorte gekend en vond je meteen prachtig! Johan leerde je kennen toen je kleuter was.
Als goede vrienden van je ouders hebben we je hele leven van je genoten.
Als klein hummeltje en kleuter was je hartveroverend leuk grappig en onhandig.
Tot aan je pubertijd maakte je regelmatig deel uit van “belangrijke “ momenten in ons leven. Je maakte mij blij, gewoon door kleuter te zijn, toen ik tijdelijk bij jullie woonde op de Schalsumerweg.
Je was bij het huwelijk van ons en ik weet niet hoeveel verjaardagen. Wij hebben jou, samen met Bas Fred & Daan & Henk, getroffen op campings in Duitsland en Italië.
Je maakte deel uit van ons leven, al zo lang. Altijd vrolijk en blij en niet te beroerd om met die ukkies van ons te spelen.
En wat was het fijn om je te kennen, om te zien hoe sterk je was en wijs.
En hoe gelukkig met Astrid en jullie kinderen.
En ongelooflijk kloten je te zien aftakelen door die rotziekte MS.
Maar wat was het een mooi en ontroerend afscheid, ook via livestream.
Lieverd, je was een prachtig mens. Dat zat er vanaf je geboorte in. Jij blijft bij ons: voor altijd.

( via Betink.nl )
06 april 2020
Lisa

Dear Matthijs, I want to share this picture as a memory of who you were when we got to know each other, mild, inventive and fun. Together with Bas you always had fun things going on when we met as kids in Sweden or in Netherlands, i am happy I got to know you. My thoughts are with your beloved ones.

( via Betink.nl )
06 april 2020
Jacqueline van der Woude
Geen rolstoel met Kaj bovenop Matthijs meer in de klas. Dat is nu voor altijd 'toen'. Lieve Kaj, Astrid, Madieke en Viggo ik wens jullie heel veel kracht, liefde en mooie herinneringen.
( via Betink.nl )


06 april 2020
Petra en George Frankena
Dag Jonge Vriend....we zullen je nooit vergeten
Of Alzheimer moet roet in het eten gooien.😢
( via Betink.nl )
06 april 2020
Familie Mark, Hilda, Janna en Jarno Krol
Lieve Astrid, Madieke, Viggo en Kaj.
Dan is het echt zo ver, dan wordt dat ene moment werkelijkheid. Een moment die je ons als familie een half jaar terug vertelde: Het hoeft voor Matthijs niet meer, hij wil niet op deze manier verder leven. Alles voor de laatste keer. De kerst bij jullie thuis gevierd en wat was het gezellig en hebben we een lol gehad. De keer dat we op de sterfdatum van hait naar de Valk geweest zijn. Ook dat was de laatste keer voor Matthijs. Dan komt de dag van definitief afscheid nemen. Matthijs zijn allerlaatste vrijdagavond. Ik vroeg aan hem of hij nog voor 100% achter zijn beslissing stond waarop hij antwoorde: Het hoeft voor mij echt niet meer, ik kan niks meer dus wil zo niet verder leven. Zijn laatste woorden aan ons waren: Geniet van het leven en pas je goed op je zusje en onze kinderen. Ik heb hem beloofd dat we dat zeker gaan doen . Astrid, Madieke, Viggo en Kaj heel veel sterkte en weet dat we er altijd voor jullie zullen zijn.
Liefs Mark, Hilda, Janna en Jarno.
06 april 2020
Wietske Vriesinga
Ik zal nooit vergeten dat Madieke vorig jaar haar spreekbeurt over Matthijs hield. Wat deden ze dat goed samen. Veel sterkte met dit grote verlies. Ik denk aan jullie.
( via Betink.nl )


06 april 2020
Hetty Pelsma
Lieve Matthijs, om nooit te vergeten je humor, je uitdrukkelijk eigen mening, je behulpzaamheid.
Bedankt dat je mijn collega was.
Astrid en kinderen heel veel sterkte toegewenst.
( via Betink.nl )

06 april 2020
Colette Oving
Heel veel sterkte toegewenst met dit grote verlies.
Ik herinner me Matthijs als een positief ingesteld man met een flinke dosis humor. Hij was mijn collega op obs de Opslach.
( via Betink.nl )
06 april 2020
Nants Schilstra
Lieve mensen-die-zoveel-van-Matthijs-houden,

Op vele plekken op deze op zich prachtige en nu schroeiende aarde wordt aan hem en aan jullie gedacht. Ik denk aan de laatste keer dat ik Matthijs zag: vrolijk en genietend van zijn last minute trip naar Vlieland, zittend op het festivalterrein, omringd door die mooie club van mensen-die-zoveel-van-Matthijs-houden die ik ken. Nagenietend van de band die hij graag nog een keer wou zien. Diep respect voor zijn levenshouding! Diep respect voor de geliefden die in alles om hem heen stonden. En vandaag om hem heen staan, de dag van zijn uitvaart.
Dag mooi mens, zoon, broer, man, vader, vriend, kennis, festivalgenoot. Dag Matthijs <3

dtNants
( via Betink.nl )

06 april 2020
Petra van Dijk
Het leven wordt vooruit geleefd en pas achteraf begrepen.....
Heel veel kracht en liefde van Petra, Jesse, Bowe en Berber

( via Betink.nl )

06 april 2020
Bonne Veenstra

Matthijs,

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik je leren kennen. Altijd opgewekt, positief en bomvol humor. Een fijn en uniek mens.
Nu een gekke manier van afscheid nemen via een livestream uitvaart en eigenlijk past dat ook wel weer helemaal bij je

Astrid, Madieke, Viggo, Kaj, familie en vrienden....heel veel sterkte!!


( via Betink.nl )
06 april 2020
Tessa Hettema
Wat een groot gemis, nu Matthijs er niet meer is.
Ik zal zijn betrokkenheid bij de school missen, maar ook zijn nuchterheid en droge humor.
Hij heeft zijn humor en positieve kijk op het leven overgebracht op zijn kinderen en daardoor zal hij voor altijd voortleven. Hij zal met trots neerkijken op hoe zijn prachtige kinderen het samen met hun powermoeder gaan doen. Geen zorgen Matthijs, wij zullen goed op ze passen. Het is een eer om dat voor jou te mogen doen.
Rust zacht, Matthijs.
Sterkte lieve Astrid, Madieke, Viggo en Kaj. Ik stuur jullie ontelbaar veel knuffels, liefde, kracht en alles wat jullie maar nodig hebben door de lucht.

( via Betink.nl )
06 april 2020
Johanna Elings
Heel feul sterkte met 't ferlies fan dyn lieve man en jullie geweldige papa.

( via Betink.nl )
06 april 2020
Inge Dekker

Ik herinner Matthijs als een humorvolle en vooral liefhebbende vader en ouders van onze school. Ik zal het missen als straks de deur weer opengaat en hij staat er niet staat om zijn kinderen naar school te brengen. IK kan me die dag herinneren dat je rolstoel en lekke band had, je vervolgens uren in de gang hebt moeten wachten op een nieuwe band en dat je zei: 'Ach, ik heb toch tijd genoeg. Je tijd is nu op. Vaarwel, Matthijs! Ik wens Astrid, de kinderen en de verdere familie veel kracht toe de komende dagen, weken en jaren. We zullen je missen.
( via Betink.nl )
06 april 2020
John, Annelie, Malou, Micha, Ylva.
lieve Matthijs,

Wat was en ben jij ook een toffe peer!
Diep respect hoe jij in het leven stond, ondanks die slopende spier ziekte.
Altijd lief voor je kids en je vrouw en nooit je humor verloren ouwe grappenmaker! 😉
Wij zullen je nooit vergeten.❤️
Annelie en Malou zijn op je dienst vandaag, en wij kijken thuis mee met een zak popcorn!
Met popcorn is een grap natuurlijk die had jij waarschijnlijk zelf ook gemaakt. 👊🏽
❤️❤️❤️❤️❤️

( via Betink.nl )
06 april 2020
Riekje Rutter

" Nou dag hoor"

( via Betink.nl )
06 april 2020
Maaike meijer

Lieve Matthijs ik leerde je kennen als jongen van achttien omdat ik met veronie bij je ouders kwam. Een fijne knul heel eigen en heel anders weer dan je broer bas. Je aas een genie met computers. Op zeker moment ging je mijn websitebouwers en vullen en saar hadden webanalyse contact over. ‘Wat moet er gebeuren baas,’ zei je dan. We vonden deze samenwerking allebei leuk en nu wordt mijn Website een levendige herinnering aan jou. Minstens zo lang als ik leef. Het was fijn je te kennen en ook Astrid en die prachtige kinderen die jullie samen kregen. Waar je ook bent in het universum lieverd. Het ga je goed. Lieve Astrid hou de goede herinneringen bij je. Lieve Freddie en Daan ik hou jullie vast. veel liefs en sterkte Maaike

( via Betink.nl )
06 april 2020
Geertje Koning

"Dat ik zo'n prachtig mens heb mogen leren kennen" . Bedankt voor je levens lessen die je mij hebt gegeven. Astrid, kinderen, familie en vrienden veel sterkte voor de toekomst. "

( via Betink.nl )
06 april 2020
Harry en Anneke
Heel veel sterkte en steun toegewenst

( via Betink.nl )
06 april 2020
Chris, Inge, Inez, Cas en Ward
Lieve Astrid, Madieke, Viggo en Kaj
Heel veel sterkte en kracht toegewenst. Op afstand leven we ontzettend met jullie mee. Hele dikke knuffel van ons.

( via Betink.nl )
06 april 2020
Prisca van Ommen
Beste Astrid en de kinderen, veel sterkte gewenst voor jullie.

Liefs van Prisca uit Snakkerburen
( via Betink.nl )
06 april 2020
Anne en Guusta
We hebben veel bewondering voor jullie hoe jullie de afgelopen maanden het mooiste hebben gemaakt van Matthijs zijn leven. Wat een geweldige familie, wat een fantastische vrienden! Zijn leven is nu gestopt, hij heeft nu rust. Jullie levens gaan nu door. We wensen jullie allemaal heel veel sterkte met het missen van Matthijs en veel veerkracht op het leven weer op te pakken en er weer iets moois van te maken. Een warme omhelzing van ons allebei.
( via Betink.nl )
06 april 2020
Marina Rustenburg
Astrid en kinderen:
je hoeft niet zo sterk te zijn om iets vast te houden,
maar je moet heel sterk zijn om iets los te laten
Heel veel sterkte toegewenst

Marina Rustenburg (Pollemaplein)
( via Betink.nl )
06 april 2020
Titiana Pereboom
Lieve Matthijs, wat heb ik aan jou een fijne collega gehad. Je humor, je behulpzaamheid en je doorzettingsvermogen, kortom een fijne vent!

Voor Astrid en de kinderen: heel veel sterkte
( via Betink.nl )

06 april 2020
Andries en linda Deinum
Lieve Astrid en kinderen
Heel veel sterkte voor nu en de komende tijd.
We denken aan jullie😘
( via Betink.nl )

06 april 2020
Mevrouw Esther Holscher
Lieve familie,
Wij wensen jullie heel veel sterkte toe na het overlijden van Matthijs. We gunnen jullie alle rust en wijsheid toe om het leven vorm te geven zonder jullie lieve vader en partner.

Esther Holscher en familie
06 april 2020
Mevrouw Clara Veelma
Temidden van een wereld die op zijn kop staat door andere dingen, ging Matthijs.
Zo belangrijk dat zijn lijden stopte, zo verdrietig dat het zo ging.... wat een missen voor jullie allemaal.
alle kracht en liefde toegewenst.
Clara Velema
06 april 2020
Mevrouw Diderica van Thes
Lieve Astrid, kinderen, Daniëlla en Fred
Nu is het toch zo ver. Een bijzonder mens is heengegaan.
Matthijs was jaren geleden mijn overbuurman, we voerden mooie gesprekken, veel lachen, klusjes over en weer.
Zijn weekendjes naar Dresden in die enorme auto van hem. Later kwam zijn grote geluk Astrid ook aan de overkant wonen.
We hebben Matthijs vaak gememoreerd, vooral tijdens wandelingen in de natuur.

Voor alle naasten heel veel liefde en kracht gewenst 💜
06 april 2020
De heer en mevrouw Frank van Loon en Petri Herder
Helaas veel te vroeg gestorven... vriend van Astrid en lieve vader van 3 kinderen.
Astrid, Madieke, Viggo, kay heel veel sterkte.
Liefs van ons
05 april 2020
De Heer Chris Van Der Voorn
Gisteren zag ik de advertentie van mijn oud klasgenoot Matthijs. Gek hoe zoiets loopt: je ziet elkaar dagelijks, hebt intensief contact en na de havo heb ik hem nooit meer gesproken. Dat wil niet zeggen dat hij uit mijn herinnering verdwenen is. Ik zie hem - bijna 25 jaar later - nog levendig voor me. Half lang haar, inventief, scherp van tong. Ondernemend, actief en altijd zeer oprecht. We hebben een leuke tijd gehad. Gecondoleerd met jullie verlies, veel sterkte toegewenst.
05 april 2020
De heer en mevrouw Klaas en Janny Herder
Wat een groot gemis,
Een Man - Vader die er altijd was
En nu een lege plek
Heel veel sterkte
Klaas en Janny
05 april 2020
Leo en Pleunie Agema
Lieve Astrid, kinderen en familie van Matthijs, uit het diepst van ons hart condoleren wij jullie met het overlijden van Matthijs. Hij was zo'n mooi mens, van binnen en van buiten! Zó dapper en vriendelijk. Iemand om veel van te houden.
We leerden hem kennen als de broer/zwager van onze schoonzoon Bas en dochter Femke. Het was altijd fijn om hem te ontmoeten.
Nu moeten jullie zonder hem verder. Bewaar en koester de mooie herinneringen. Matthijs leeft voort in jullie harten en in vele andere. Heel veel sterkte gewenst en God's zegen om dit verlies te kunnen dragen. In gedachten zijn we bij jullie, ook morgen bij de uitvaart.

Met vriendelijke groeten, Leo en Pleunie Agema.
05 april 2020
De Heer Albert Helder
Beste/lieve Astrid en kinderen/naasten,
Ik maak jou mee als een aandachtige belangstellende en nieuwsgierige persoonlijkheid.
Keuzes die je maakte waren altijd nuchter , moedig en vastberaden. Ik heb Matthijs alleen maar mee mogen maken via jou verhalen en met deze passie.
In de echo van het bericht wens ik jou en je naasten dezelfde moed toe om deze verschrikkelijke leegte te kunnen verwerken.
Met een liefdevolle groet,

Albert Helder
05 april 2020
Mevrouw Sigrid Terpstra
Astrid, Madieke, Vigo en Kai, ik wens jullie heel veel sterkte toe met het overlijden van Matthijs. Ik heb hem heel goed gekend, ik ben de moeder van Doutzen. Ik heb hem altijd een hele leuke jongen gevonden. Hij kwam vaak bij me thuis als goede vriend van Doutzen. Ik vind het fijn dat ik hem gekend heb. Ik heb daarom best veel herinneringen aan hem en het is fijn om daar aan re kunnen denken. Liefs van Sigrid Terpstra
05 april 2020
Mevrouw Mette
Zo dankbaar dat ik af en toe bij jullie mocht aanhaken vorig jaar op ITGWO. Ik zal die herinnering aan jou koesteren.
Dag lieve Matthijs.
Liefs (van je oud buurmeisje), Mette
04 april 2020
Familie Sander Cross
Beste Matthijs, sprakeloos toen ik het las maar dankbaar dat onze paden zich al vroeg kruisten. Vanaf de brugklas tot aan het slagen van de Pabo zijn we studiegenoten geweest.
Vooral aan de tijd in de bovenbouw van de Havo, toen we op het eigen gemaakte radiostation Edelweiss van jou en Bas, dj’s waren, koester mooie herinneringen.
Namens mijn gezin en mijn ouders wens ik je vrouw en je kinderen, je broer Bas, je ouders en al je andere naasten alle liefde en kracht toe in deze moeilijke tijd.

Sander, Janette, Kevin, Sanne, Marijn & Thijmen
04 april 2020
Mevrouw Marieke Soolsma
Lieve Matthijs,
Je was een fijne collega met humor en positiviteit. Altijd behulpzaam als ik een vraag had op het gebied van ICT, veel van je geleerd. Heel verdrietig dat jij niet langer met je gezin van het leven kan genieten... Heel veel sterkte voor Astrid, de kinderen en familie.
Marieke, Anne, Lauren en Beau
04 april 2020
Mevrouw Poepjes
Hallo Matthijs, Ja alle letters gebruiken de “dure” variant... ik hoor het je nog zo zeggen. Net als alle ict tips die je me gaf. Of ja ik ren in gedachten, maar nu moet ik even lopen. Heel veel herinneringen aan mijn ex- collega waar ik 6 jaar mee samen heb mogen werken. En in onze vrije tijd weleens een whiskey mee dronken. Want je gaat voor jezelf je eigen zijn. Beide hadden we dat. Aanpassen als het nodig is, maar je eigen gevoel niet verloochenen. In gedachten was de de afgelopen 12 jaar bij me, maar ik had mijn besluit genomen. Ik vertrek naar zuid Friesland dus niet meer Franeker, bakkerij van den Brug, Noordkaap etc.
Rust zacht lieve Matthijs...
04 april 2020
De Heer Kim Verhoef
Liefdevol, compassie, positiviteit en moed zijn woorden die mij te binnen schieten wanneer ik aan Matthijs denk. Ik heb bewondering en diep respect voor de wijze waarop Matthijs actief betrokken is gebleven bij de Pionier, ondanks zijn ziekte. Dit uit liefde voor zijn kinderen en compassie voor het leraarschap. Ik wens Astrid, Madieke, Viggo en Kaj en alle andere dierbaren, heel veel kracht en sterkte toe met dit verlies.
04 april 2020
Familie Kortman
Matthijs,
Weten dat dit zou gaan gebeuren en dan toch het verdriet en ongeloof als Astrid ons informeert over jouw overlijden. Wij koesteren de herinneringen en gesprekken want dan ben je er altijd en ik zal jouw laatste spreuk die je mij woensdag stuurde goed in mijn oren én die van de de meisjes knopen.

Onze oprechte, innige deelneming en heel veel sterkte wensen wij Astrid, Marieke, Viggo, Kaj en alle familieleden die Matthijs nu moeten missen.
Rémon, Jolanda, Fay en Evia
04 april 2020
Familie Fleur en Jari van Assen
Lieve meester Matthijs.
We herinneren ons vooral dat je altijd vrolijk en vriendelijk was. En dat je altijd voorop ging in de optocht op wieletjesdag.
Sterkte voor de nabestaanden
Rust zacht.
04 april 2020
De Heer Jan de Wit
Vandaag zag ik de advertentie van Mattijs voorbij komen. Dat was een hele schrik. Ik heb Matthijs gekend als klasgenoot op zowel Havo als Pabo. Een fijne jongen die vrolijk in het leven stond. Mijn laatste herinnering aan hem is een gesprek wat ik met hem in 2013 gehad heb. Een heel mooi gesprek dat veel voor mij betekent. Beste Matthijs je bent veel te vroeg heen gegaan. Je laat een prachtig gezin achter. Wij willen heb op deze manier veel sterkte toewensen de komende tijd en in de toekomst. Een heel groot gemis. Veel liefde en kracht toegewenst,
Jan, Marijke, Eline en Luuk de Wit
04 april 2020
Mevrouw Hennie Lindeboom
Matthijs fijn dat ik je mocht leren kennen je was altijd heel erg op gewekt daar konden wij een voor beeld aan nemen . sterkte astrid en de kinderen en de andere familie
04 april 2020
Familie Moed
Vandaag kregen we het sneue bericht te horen dat meester Matthijs helaas niet meer onder ons is. Wij wensen de familie en naasten heel veel sterkte in deze tijd.
Gerrit, Michelle, Ricardo en Justin moed
04 april 2020
De Heer Alex Verdam
Lieve Matthijs, ik heb je als interim directeur van de Opslach helaas niet meer persoonlijk mogen leren kennen. Je conditie was toen al van dien aard dat je niet meer kon komen. Wel heb ik gehoord van je doorzettingskracht, je humor en je hart voor de leerlingen. Ik had je graag leren kennen. Bedankt Matthijs voor alles wat je voor de school hebt betekend. Ik wens allen die je lief en dierbaar zijn heel veel troost en kracht.
Alex Verdam
04 april 2020
Familie Hitzert
Afgelopen week vernamen wij het droevige bericht van het heengaan van Matthijs, vader van Jonathan’s klasgenoot Madieke. We zijn er stil van.
Onze oprechte condoleances en veel kracht en liefde gewenst,
Harm Douwe, Jelly, Lennard & Jonathan
04 april 2020