Verhalen

“In een rouwfase is je eigen verhaal kwijt kunnen, erg belangrijk”

Hier vind je de reacties van mensen die ervaring hebben met Berber Pasveer Uitvaartzorg. Wil je ook je ervaring met Berber Pasveer Uitvaartzorg delen of wil je iets vertellen over een uitvaart? Laat via contact of via de email een bericht voor me achter, zodat ik dit voor je kan plaatsen. Je mag me uiteraard ook persoonlijk benaderen.

Misschien kun je anderen met jouw bijdrage, het gevoel geven, dat hij of zij er niet helemaal alleen voor staat. De kracht van troost is namelijk groot.

Aukje Ypma-Visser

Lieve Berber

Heel hartelijk dank voor de geweldige steun.
Fantastische begeleiding en keurige verzorging die wij van jou mochten ontvangen na het overlijden van mijn man en onze vader.
Bij deze willen wij je hartelijk bedanken voor je goede zorgen.
Je was en bent voor ons een grote steun geweest in deze moeilijke dagen.

Liefs familie Visser, Leeuwarden

Rick

Je bent een bijzonder mens Berber.
Jouw betrokkenheid en sociale aanpak heeft er mede aan bij gedragen dat we allemaal met heel veel liefde en respect afscheid van mam hebben kunnen nemen.

Sianne en Nicole

Op 29 juni 2021 werd onze grootste nachtmerrie werkelijkheid. Onze lieve dappere dochter Jalou, overleed 2 weken voor haar tweede verjaardag in Utrecht. De avond voor haar overlijden ging ze hard achteruit en moesten we een uitvaartverzorgster gaan regelen. Via het Prinses Máxima Centrum hebben we contact opgenomen met een uitvaartverzorgster uit het midden van het land welke gespecialiseerd is in kinderuitvaarten, om advies te vragen wie zij in het noorden zou aanbevelen. Zij heeft ons gelijk doorverwezen naar Berber.
Het was gek om haar te bellen. We waren erg verdrietig en wisten niet precies wanneer onze dochter zou overlijden. We hadden ook geen idee wat we allemaal moesten regelen. Zo wisten we ook niet hoe we vanuit Utrecht naar huis moesten komen. Het voelde niet goed om Jalou alleen in een lijkwagen te laten vervoeren. Berber vertelde dat we Jalou dicht bij ons konden houden en “gewoon” bij ons op schoot in de auto mee naar huis konden nemen als het zover was. Ook noemde ze gelijk dat Jalou gebalsemd zou kunnen worden waardoor we haar ook nog vast konden houden na haar overlijden. Ze kon zelfs regelen dat er voor het balsemen mensen naar Utrecht zouden komen. Dit is uiteindelijk geregeld door het Prinses Máxima Centrum omdat het praktischer was qua afstand, maar als dat niet had gekund dan had Berber het geregeld. De volgende ochtend overleed Jalou. Begin van de avond kwamen we thuis aan. Berber was er ook gelijk om ons te begeleiden bij aankomst thuis. Het voelde direct goed en we hadden meteen een klik. Berber was heel liefdevol, betrokken en sloot moeiteloos bij ons gezin aan. Ze had oog voor ons maar ook voor de kinderen van de donor(vader) van Jalou. Zo mochten ze een mooie houten vlinder uitkiezen en beschilderen. Dit hebben de kinderen als heel waardevol ervaren. Deze week is zwaar en een roes voor ons geweest, maar we konden volledig op Berber vertrouwen. Berber heeft ons ontzorgd en gesteund, waardoor wij ons bezig konden houden met afscheid nemen. Niks was te gek; ze heeft alles wat wij wilden tot in de puntjes geregeld. Dit gaf ons veel rust. Zo heeft ze bijvoorbeeld haar auto-bestickeraar gevraagd om een grote sticker met een tekst in een speciaal lettertype te maken die wij graag op de kist wilden hebben. Tijdens de doorloop condoleance waar veel mensen geweest zijn, heeft ze echt de leiding genomen maar ook voor ons gezorgd dat we pauze moesten nemen. Ze heeft alles in goede banen geleid.
Berber werkt vanuit haar hart, ze is professioneel en verstaat haar vak. Ze is uitermate geschikt voor kinderuitvaarten.
Wij zijn haar ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan heeft en kunnen haar echt aan iedereen aanbevelen, ook als het niet om kinderen gaat.
Niets dan liefde…

Nicole & Sianne

Annelies

Wij zijn heel erg dankbaar dat Berber op ons pad is gekomen toen onze mem overleed. Berber hebben wij ervaren als een zorgzaam en betrokken vrouw, die met je meedenkt en met wie je alle wensen kunt bespreken. Berber stond 24 uur per dag voor ons klaar, luisterde naar ons en pakte door als dat nodig was. We raden Berber van harte aan. Ze helpt je door een hectische periode, waar verdriet en droefheid de boventoon voeren heen, zodat je daarna in alle rust de gebeurtenissen kunt verwerken en je verdriet een plaatsje kunt geven.

Marleen

Berber, ik wil je persoonlijk bedanken voor je voorstellen, ideeën en begeleiding van het afscheid van Rob. Hij kon hier zich vast in vinden. Hartelijk dank en groet, Marleen.

Ook groet van Mario, die zich hierbij aansluit.

Marjolein

Hallo Berber Graag wil ik je nog bedanken voor het uitstekend verzorgen van de uitvaart van mijn vader. Daarnaast was ik onder de indruk van hoe warm en professioneel je mijn moeder hebt begeleid in de week tussen overlijden en de uitvaart.
Voor ons als kinderen was je er ook, als we vragen hadden, ook dat was heel fijn. Ik kijk erg positief terug op de herinneringsdienst en het informeel samen zijn. Het heeft me veel steun gegeven.

Gonny Sjoerdsma

Bedankt (ook namens Theo) voor het regelen van de uitvaart van mijn vader.
Helder, korte lijnen, vernieuwend, vanuit je hart met een flinke dosis nuchterheid. Je hebt een groot inlevingsvermogen en blijft professioneel.

Rob

Wij willen je bedanken voor je liefdevolle begeleiding gedurende de afgelopen week. Het was een hele bijzondere dag vandaag, ondanks de verdrietige aanleiding was het erg mooi en waardevol.

M. Draaisma


Na het overlijden van mijn man, heeft Berber mij en de kinderen met veel deskundigheid, maar zeker ook met vertrouwen bij gestaan. Ze heeft ons waar mogelijk ontzorgd. Berber was altijd bereikbaar voor vragen en durfde knopen door te hakken, waar ik wel eens twijfelde. Ze heeft ervoor gezorgd dat het afscheid van mijn man volledig is geworden, zoals hij het in gedachten had. En ook na de tijd is Berber een vakvrouw die nazorg hoog in het vaandel heeft staan.

Jetze van der Baan


5 januari 2022, het is nu een jaar geleden dat ik afscheid heb genomen van Appy. Vaak denk ik terug aan de geweldige manier hoe jij de uitvaart hebt begeleid. Zowel voor als na de crematie heb je dat gedaan met veel toewijding en liefde, dit zal ik nooit vergeten. Jij was een grote steun in deze moeilijke periode. Ik wil je nogmaals bedanken voor alles wat je hebt gedaan. Ik wens jou en je naasten een voorspoedig, maar vooral een gezond 2022. Jetze

Bo Vestering


Wij zijn Berber erg dankbaar voor haar inzet. In ons geval wilden we een informele uitvaart voor onze vader. Berber heeft ons de juiste opties en mogelijkheden voorgelegd waarbij ze oog voor detail heeft. In een periode na het overlijden van een naaste komt er enorm veel op je af, ze heeft ons enorm ontzorgd hierbij. Het contact met Berber en de familie verliep erg prettig. Wij kijken, mede door Berber, tevreden terug op een mooi afscheid van onze vader.

Annette Bosma


Dank je wel Berber, voor het begeleiden van de uitvaart van onze vader. We hebben je gevonden via je website, je maakte gelijk contact met ons. Je kwam bij ons thuis en schoof aan. Je was betrokken, lief, warm, bijzonder en vrolijk. Tevens bleef je professioneel en hield alles scherp in de gaten. Je hield de regie. Niets was je teveel, zelf het regelen van Iris Kroes (zo mooi). Je kwam elke dag langs om de vinger aan de pols te houden en alles in goede banen te leiden. En dat is heel goed gelukt! We kijken terug op een bijzonder afscheid van een heel bijzonder mooie man. Fijn dat jij erbij was.

Marion Bouwens


Berber is een schat van een vrouw die 24/7 voor je klaar staat. Ze is zeer betrokken, attent en regelt alles tot in de puntjes. Ze luistert goed naar je wensen en voelt goed aan wat je nodig hebt. Wij hadden ons, als familie, geen betere uitvaartbegeleider kunnen wensen dan Berber. Ze heeft ons perfect begeleid tijdens het ziekbed van mijn vader, middels een voorgesprek. En na het overlijden was ze onze steun en toeverlaat. De uitvaart was precies zoals mijn vader gewild zou hebben.

Ronald en Saskia te Loo


Onze moeder overleed in Zuid-Holland, maar we gingen haar begraven in Leeuwarden, bij haar man. Na het eerste contact met Berber kwam ze direct in actie en zorgde ze voor prima verzorging en transport. De warme manier van werken, gekoppeld aan een excellente uitvoering en goede communicatie, zorgden ervoor dat wij ons konden concentreren op het afscheid van onze moeder. Van eerste contact tot de afwikkeling hartelijk, betrokken en efficiënt. Deze aanbeveling dus meer dan waard!

Uitvaart Boukje Hofstede


Mijn moeder was in maart 2020 in contact gekomen met Berber, toen haar moeder in Buitenpost was overleden. Zij was heel blij met hoe mooi en liefdevol de uitvaart verlopen was. Toen mijn moeder ernstig ziek werd, was haar wens dat Berber haar uitvaart in Rotterdam verzorgde. We hebben Berber gebeld en dit wilde ze uit de grond van haar hart doen voor mijn moeder. Ik ben samen met Berber bij mijn moeder langs geweest in Rotterdam, om haar wensen te bespreken. Daarna hebben we de begraafplaats bezocht, zodat Berber een indruk kreeg van de omgeving. Toen mijn moeder was overleden op 7 januari jl. is alles mooi en soepel verlopen. Dank je Berber.

Dave Vos

Ciska ten Hove

Berber heeft ons zo ontzettend goed geholpen om mijn moeder het allermooiste afscheid te geven wat ze verdiende. Berber denkt mee en is ontzettend betrokken en liefdevol. Ook als alles achter de rug is, staat ze nog steeds voor je klaar. Ik ben blij dat wij voor Berber Pasveer Uitvaartzorg hebben gekozen!

Bernard, Glenda en Esmee

Professioneel, oprecht betrokken & liefdevol, dat ben je écht. Vanaf het eerste moment stond jij direct voor ons klaar en je dacht met ons mee. Je bent geen ‘standaard’ uitvaartondernemer en je hebt geen tijdlimiet. Hierdoor konden wij iedere minuut van de dag op je rekenen en hielp je ons waar nodig was. We zijn nu een paar weken verder, maar ook nu behouden we contact vanwege je betrokkenheid. We willen je bedanken voor je mooie ideeën, je professionaliteit en je steun. Wij bevelen je daarom van harte aan!

Karin van der Burg

Omdat mijn man lange tijd ziek was, hadden wij tijd en gelegenheid zelf al een en ander uit te zoeken en te regelen. Kort voor zijn overlijden hadden we hier samen een fijn gesprek over met Berber. Dit gaf een gerust gevoel. 
Na zijn overlijden stond Berber voor ons klaar en hebben we samen met haar de begrafenis geregeld zoals we dat besproken hadden. Berber zorgde voor de puntjes op de i, zodat we terug kunnen kijken op een mooi afscheid! 
Berber is kundig, warm en betrokken. We hopen haar voorlopig niet meer nodig te hebben. Maar zo wel, bellen we haar zeker weer.

Margreet Moorlag

Berber stond vanaf het moment dat ik haar belde direct klaar.
Alles moest nog geregeld worden, dus daar waar ik wel druk voelde, bleef Berber heel rustig en het was fijn om daarop te kunnen vertrouwen. Dat stukje kon je loslaten. Ze dacht ook aan alles.
Alles wat we wensten was mogelijk en ze dacht daarin ook heel goed mee. Berber levert maatwerk. Ook nam ze alle tijd voor een luisterend oor of vragen die er leefden.
Aangezien mijn vader en ik mijn moeder 9 maanden zelf intensief verzorgd hebben, was het ook fijn om het laatste stukje ook mee te mogen helpen. Alles mocht en niks hoefde.
Ook was Berber voor ons altijd bereikbaar. Je kon haar ook appen en dan kreeg je altijd vrij snel reactie.
Ze laat ook niks aan het toeval over en is een echte perfectionist, werkt vanuit het hart en die connectie merkten we ook vanaf dag 1.
Wij als familie kijken terug op een waardig en mooi afscheid van onze allerliefste vrouw en moeder.
Berber, je hebt een speciaal plaatsje in onze harten.

Wij bevelen Berber dan ook van harte aan!

Grietje en Mariska van der Goot

Hallo Berber. Wij zijn dankbaar dat jij er was voor ons, ook na het overlijden van mijn lieve man, onze vader en opa. Jij hebt samen met ons een mooi en dierbaar afscheid voor hem gemaakt. Hij zal nooit vergeten worden en blijft voor altijd in ons hart. Ik denk dat hij van boven af een dikke knipoog geeft en zegt….goed gedaan hoor! Bedankt Berber en je team. Grietje.

Een enorm warm dankbaar vanuit ons hart. Een bijzonder mooie dienst, waarin deze Cambuur hooligan never vergeten zal worden. Hij zal voor altijd in ons hart voort blijven bestaan. The rollercoaster gaat door. Maar dan anders… en zeker voor altijd in ons hart. Dankjewel Berber en je team! MariskaEdwin Bakker

Hallo Berber, Het is alweer even geleden dat onze moeder is komen te overlijden, maar we wilden toch nog even een woordje van dank uitspreken. Vanaf het eerste gesprek dat we gevoerd hebben, hadden we een heel positief gevoel bij jou. Je gaf direct aan er voor ons te zijn en dat we je ten alle tijden mochten bellen met de vragen die we hadden. Dat is enorm fijn in zo’n periode van verdriet en emotie, waarbij er veel in korte tijd geregeld moet worden. Dat er iemand is die je steunt, met je mee denkt, ideeën aandraagt, maar het wel helemaal jouw keuze laat zijn. Ook op de dag van de uitvaart was alles goed geregeld. Van het ontvangen van de gasten, tot aan onze laatste vragen; je was er voor ons! Het is een ontzettend mooie uitvaart geworden, precies zoals wij die wilden! De weken na de uitvaart hebben we nog regelmatig contact gehad en heb je voor ons nog de nodige zaken geregeld. Zelfs tot op de dag van vandaag. Zeer prettig! Berber, Mirella en ik hebben het als zeer prettig ervaren wat je voor ons gedaan hebt. Enorm veel dank daarvoor!! 29-6-2020

Ellen de Valk

Al voor het overlijden van onze dierbare heb ik al contact gehad met Berber om informatie uit te wisselen. Niet lang daarna heeft Berber de uitvaart voor ons geregeld. Diverse keuzes in deze rare Corona periode kwamen voorbij. Berber heeft ons alle opties voorgelegd, maar de keuze geheel bij ons gelaten. Wij voelden ons daardoor gesteund in de beslissingen, hoe moeilijk die soms ook waren. 
Professioneel, warm en betrokken, ook in de nazorg, zijn kernwoorden die bij Berber passen. We kijken met een tevreden gevoel terug op de uitvaart en kunnen Berber van harte aanbevelen.

Saskia Kuiper 

Berber heeft voor ons op 17 januari 2020 een bijzondere uitvaart begeleid en wat waren we blij met haar. Niets was te veel, alles was uitgedacht en alle situaties konden met haar besproken worden. Tijdens de voorbereidingen en op de dag van de uitvaart geen stress, altijd rustig, kalm, heel vriendelijk en vooral lief. Ook totaal niet opdringerig, maar wel het juiste telefoontje of mail op het juiste moment, omdat het misschien toch beter is om het zo te doen… Wat waren wij ongelooflijk blij met haar!

S. v.d. M uit Leeuwarden

Wij hebben voor de uitvaart van onze moeder gekozen voor Berber Pasveer Uitvaartzorg. De website en het eerste gesprek dat we telefonisch voerden, klonken positief. Het was fijn dat we, toen bleek dat moeder stervende was, al konden overleggen. We kregen direct een goed gevoel bij de vragen die mevrouw Pasveer ons stelde en ons liet weten dat we haar ieder moment konden bellen. We kregen ook het gevoel dat ze er helemaal voor ons was. Alle formaliteiten zijn perfect geregeld, ze heeft ons alle zorgen uit handen genomen toen het eenmaal zover was. Moeder is door haar liefdevol en prachtig verzorgd en ze heeft aan al onze wensen aandacht besteed. Het is een vreemde tijd: afscheid nemen, emoties die voortdurend opkomen, en tegelijk in korte tijd veel regelen. Mevrouw Pasveer begrijpt dat en liet ruimte voor stilte en verdriet. Tegelijk verloor ze nooit het geheel uit het oog en hield de vinger aan de pols, of het nu ging om de kaart, de muziek, de gasten, het draaiboek en het vervoer.
Wil je ook je ervaring of verhaal delen?